Een statig heer houdt rijtuig
56 stemmen uit de Republiek: 

Een statig heer houdt rijtuig vertelt de geschiedenis van de zestiende tot en met de eerste helft van de achttiende eeuw vanuit het perspectief van statige heren die zich ruimhartig lieten bedienen en die vorm gaven aan welvaart, oorlog en vrede. Daarbij geeft Een statig heer houdt rijtuig het woord aan cultuurdragers zoals Erasmus, Spinoza, Simon Stevin, Hugo de Groot, Joost van den Vondel, Rembrandt en aan zeeheld Michiel de Ruyter.
Naast 42 heren nemen 14 dames het woord waaronder Juliana van Stolberg, Amalia van Solms, Maria van van Reigersberch en schilderes Judith Leyster.

“De besproken figuren worden mensen van vlees en bloed, begeesteren, wekken afkeer of mededogen dankzij de soms hoofse, dan weer ondeugende, maar altijd accurate beschrijvingen. De apart besproken levens vloeien in elkaar over en bieden een intrigerend beeld op de geschiedenis. Een boek dat zich mijns inziens onderscheid vanwege een vibrerende levendigheid.” (Marc Kerkhofs)


Michel Meissen: 

Michel Meissen, (Voorhout, 1941) socioloog, wetenschappelijk medewerker, leraar, leerboekenschrijver voor havo en vwo voor het vak maatschappijleer (meer dan 500.000 leerlingen werkten met zijn boeken), dichter, schrijver van historische verhalen die hun weerslag vonden en vinden in historisch theater.
Algemeen
Auteur Michel Meissen
Illustrator Omslag: prent Kamer van de gevolmachtigden van de geallieerden in het Huis ter Nieuburch in Rijswijk, 1697, Jan van Vianen.
Redactie Taalkundige redactie: Mieke Hulsebosch (Ambilicious); Eindredactie: Sabine Mourits, Anya van der Gracht (Ambilicious)
Vormgever Cover: Probeeld ; Binnenwerk: Ambilicious Studio
Uitgever Ambilicious
Doelgroep Volwassenen
ISBN ISBN 978-94-93210-38-7
Druk 1 ste
Verschijningsdatum 10 December 2020
Productbeschrijving
Verschijningsvorm Hardcover
Afmetingen 29,8 cm x 21,0 cm x 5,0 cm
Gewicht 0 gram
Aantal pagina's 500
Illustraties omslag en binnenwerk met dank aan digitale archief Rijksmuseum
Taal Nederlands

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Een statig heer houdt rijtuig

  • Model: Hardcover
  • Spaarpunten: 10
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 55,00

  • Excl. BTW: € 50,46

Tags: Michel Meissen, ISBN 978-94-93210-38-7, NUR 342