Schoksgewijs: 

1985 - Ans is een heel onzeker, bang, afhankelijk meisje met een handicap. Op haar achttiende jaar wordt er voor haar beslist dat ze naar een Begeleid Kamer Wonen project moet. Daar zal ze klaargestoomd worden voor de maatschappij. Via een streng begeleidingsprogramma ontwikkelt Ans zich tot een zelfbewuste, volwassen, jonge vrouw. Het gevecht dat ze met zichzelf aan gaat, is Schoksgewijs voelbaar als je haar verhaal leest.

Marian Backus heeft dit boek dertig jaar geleden geschreven, ondanks dat is het nu nog steeds actueel. Op dit moment lopen nog steeds veel jongere rond zoals Ans. Ook zij zijn op zoek naar een plek in deze maatschappij, waar zoveel van hun verwacht wordt. Marian hoopt door dit boek opnieuw uit te brengen, dat zij deze jongeren, hun ouders en begeleiders een stukje herkenning mag meegeven in deze fase van hun leven.


Marian Backus: 

Marian (1959) is geboren in Venlo.
Bij haar geboorte heeft ze even te weinig zuurstof gehad waardoor ze gehandicapt is geraakt. Zij is spastisch. Hierdoor praat ze moeilijk. Deze beperking heeft ze al heel vroeg in haar kinderjaren weten te overwinnen door geschreven verhalen voor haar te laten spreken.

In 1980 schreef ze haar eerste boek ’Schoksgewijs’. Dit verhaal gaat over haar eigen ervaringen op een begeleidkamerwoning project. Indertijd heeft zij het in eigen beheer uitgegeven. In 2016 is het e-boek bij ons verschenen.

Haar passie voor schrijven is groot en geeft haar zelfvertrouwen in het leven.
Algemeen
Auteur Marian Backus
Vormgever Cover: Marian Backus / Ambilicious
Uitgever Ambilicious / aquaZZ
Doelgroep Volwassenen
Druk 4 de
Verschijningsdatum maart 2016
Productbeschrijving
Verschijningsvorm E-boek (e-pub)
Aantal pagina's 0
Taal Nederlands
Grote e-book (MB) 0,5 MB

Geef beoordeling

Note: HTML-code wordt niet vertaald!
    Slecht           Goed

Schoksgewijs (e-boek)

  • Model: E-boek
  • Spaarpunten: 10
  • Beschikbaarheid: Op voorraad
  • € 5,00

  • Excl. BTW: € 4,59
  • Prijs in spaarpunten: 100

Tags: Marian Backus